Tornar

Banc bones pràctiques

Apadrinem la Fia-Faia

Escola l’Albiol de Sant Julià de Cerdanyola

Documentació

Cal que et registris per poder veure a aquest contingut

Puntuació

La meva valoració

Inicia sessió o registra't per puntuar

Punt de partida

El desembre de l’any 2015, un grup de 65 pobles fallaires dels Pirineus, entre els quals hi ha: Sant Julià de Cerdanyola, van aconseguir que  aquestes festes fossin  declarades Patrimoni Immaterial de la humanitat per la Unesco. Des de finals del 2015, tots els nens i nens de l’escola l’Albiol, des d’EI3 fins a sisè treballem en el projecte educatiu: "Apadrinem el nostre patrimoni: la Fia-faia". Aquest projecte es basa en l’apadrinament d’un element del nostre patrimoni monumental, cultural, immaterial o natural del poble  per part d’un centre educatiu.

 

Què, qui, com

L’Escola l’Albiol de Sant Julià de Cerdanyola, és una escola  unitària, actualment  amb 9 alumnes i  una mestra tutora. Els nens i nenes d’Educació Infantil i Primària comparteixen aula i  activitats. 

L’element que la nostra escola va decidir apadrinar és un element relacionat amb el patrimoni immaterial, com ho és festa tradicional de la Fia-faia.

L'Escola l'Albiol, utilitza la festa com a recurs didàctic  a través d’una metodologia de treball cooperatiu, amb la realització  de la recerca i l’anàlisi de diversos fons i en diversos formats, així com, de la realització d’activitats diverses al voltant de la festa  treballades des de les diferents àrees curriculars. A part de cultivar el patrimoni immaterial, a l’escola, participen en totes aquelles activitats i actes festius que s’organitzen al poble en relació a la celebració de la Fia-faia.

Totes aquestes explicacions, activitats, sortides.. Han estat recollides al blog: https://blocs.xtec.cat/apadrinemfiafaia/ perquè tothom que hi tingui interès pugui accedir-hi i gaudir de totes aquelles accions que es relacionen amb festa fallaire.  

Fortaleses i limitacions

Les activitats que es presenten al blog del projecte poden adaptar-se a les necessitats de cada grup i infant.