Tornar

Banc bones pràctiques

El patrimoni natural de l'Alt Urgell

Espai Ermengol

Documentació

Cal que et registris per poder veure a aquest contingut

Puntuació

La meva valoració

Inicia sessió o registra't per puntuar

Punt de partida

El patrimoni material i immaterial que envolta la comarca de l'Alt Urgell és molt divers i cal fer-ho palès a través d'iniciatives que ho promoguin i també posin el focus en l'educació inclusiva de les noves generacions. 

Per aquests motius, l'any 2011 l’Ajuntament de la Seu d’Urgell fa una decidida aposta per la preservació i la dinamització del seu patrimoni com a element bàsic de la promoció, i la valoració patrimonial i turística del municipi. L’Espai Ermengol acull el museu de la ciutat i l’oficina de turisme. Aquest edifici, d’estil eclèctic, amb elements d’inspiració classicista i esgrafiats, de finals del segle XIX, es troba al bell mig del centre històric, concretament a ca l’Álvarez. És un centre interpretatiu que té l’objectiu de conservar i valorar la col·lecció municipal, difondre el patrimoni i el llegat històric, i promoure la cultura i el turisme de l’Alt Urgell.

 

 

Què, qui, com

L'Espai Ermengol, Museu de la Ciutat, ofereix visites i tallers amb relació al patrimoni natural de la comarca de l'Alt Urgell i que parteixen del fil narratiu de l'exposició: "Natura a l'Alt Urgell: patrimoni i recurs" 

La visita guiada i el taller sobre el patrimoni natural de la comarca de l'Alt Urgell que es duu a terme a través de l'exposició, té l'objectiu de descobrir la riquesa del nostre medi natural: espècies, hàbitats i fenòmens, per tal d'entendre la gran diversitat biològica del territori. A més, coneixerem els espais naturals protegits de l'Alt Urgell.

La visita guiada i el taller es realitza en català i en castellà, té un preu de 2 euros per alumne o alumna, tenint en compte que al preu s'inclou l'entrada al museu i els docents o acompanyants poden accedir de forma gratuïta. 

Aquesta proposta està dedicada a alumnat d'Educació Infantil i Primària, així com, d'Educació Secundària Obligatòria. 

Voleu saber més sobre el que ens presenta l'Espai Ermengol?

https://youtu.be/thX5es3sErM?list=PLgb1qjv1Yv3AS0DICWUqoaSrn91UzW-0k

 

Fortaleses i limitacions

Un dels majors èxits d'aquesta proposta és que la visita guiada es complementa amb una sortida exterior en què es mostren diferents punts d’interès de l’entorn ambiental a través del projecte "La Seu Naturalment"; el qual permet a alumnat de diferents edats i que tenen interessos molt diversos, treballar el patrimoni natural des de l'exterior i amb altres recursos més propers al seu context.