Tornar

Banc bones pràctiques

La Veu de la Terra - Música i Patrimoni

Camp d'Aprenentatge Pau Casals (El Vendrell)

Documentació

Cal que et registris per poder veure a aquest contingut

Puntuació

La meva valoració

Inicia sessió o registra't per puntuar

Punt de partida

De la urgència ambiental que estem vivint, així com, la importància d'impulsar el patrimoni immaterial que representa la llengua catalana, el Petit Taller de Cançons (https://petaca.cat/) ha tirat cap endavant l’enregistrament de LA VEU DE LA TERRA, una cantata popular composta per nou cançons i vuit clams intermedis on el mateix planeta n’és el personatge principal, aixecant la seva veu a través d'infants i mestres, per denunciar els atacs que està rebent des de fa ja massa temps i acostant-nos a la infinitat de bones sensacions o sentiments positius que desperten els seus paisatges.

Què, qui, com

La cantata elaborada pel Petit Taller de Cançons es va acompanyada d’un conjunt de materials didàctics elaborats al Camp d’Aprenentatge (CdA) Pau Casals per aprendre les cançons i dur a terme diverses activitats educatives. Des de la seva pàgina web podeu obtenir videoclips, tutorials, partitures, bases instrumentals i programacions curriculars per complementar i facilitar la tasca del professorat de música i l’equip docent que vulgui participar en el projecte.

A través de diverses formacions impulsades pel CdA Pau Casals, els docents involucrats en el projecte aprenen a través d'assajos i activitats que els permetran després realitzar-ho a les seves aules, on l'alumnat podrà treballar-ho des de diferents àmbits (llengua, música, ciències...). Hi col·laboren mestres, escoles i famílies d'arreu del país: La Seu d'Urgell, Flix, Llívia, Lleida, Girona, Reus, El Vendrell, Esparreguera, Terres de l'Ebre,...

https://laveudelaterra.cat/

Fortaleses i limitacions

El fet que aquest projecte s'impulsi arreu del territori, amb una visió sistèmica (ja que té en compte a tota la comunitat educativa) i posant el focus en el patrimoni natural i immaterial que ens envolta, el converteix en una acció de salvaguarda significativa que permet que moltes escoles i docents el valorin molt positivament. A més, permet que l'alumnat treballi de manera transversal diverses matèries i àrees competencials com ho són: l'autogestió, la col·laboració, la implicació social, així com, el rigor acadèmic.  

D'altra banda, la pandèmia va ser un dur cop pel projecte, ja que va impedir que es poguessin realitzar assajos, formacions, sessions presencials... Les quals són tan necessàries en projectes cooperatius i manipulatius.